Vastgoedrecht
Een fijn huis gevonden? Een nieuw thuis. Voor jou. Of jullie samen. Een nieuw begin. De koopovereenkomst ligt klaar en binnenkort bij de notaris krijg je de sleutels. En ben je geen of nauwelijks overdrachtsbelasting verschuldigd. Hoe fijn is dat. Of heb je ervoor gekozen om niet te verhuizen? Omdat het vinden van een geschikte en betaalbare woning niet zo gemakkelijk is. en blijf je zitten waar je zit. Maar wil je wel de overwaarde wijs aanwenden. Voor een verbouwing of om de woning te verduurzamen. Goed voor het milieu. Of misschien wil je alleen maar lagere maandlasten. Door je hypotheek over te sluiten. Houd in alle gevallen ook je notariskosten laag.
Goed, makkelijk, snel en goedkoop. Zonder dure poespas. Dat is Basisnotarissen. Daar staan wij voor. Ben je particulier en heb je een woning gekocht of wil je een hypotheek oversluiten? Vraag dan een offerte aan en zie zelf gelijk hoe voordelig je bij ons uit bent. Wij geven je in de offerte als een vaste prijs ons honorarium voor alle gebruikelijke werkzaamheden, inclusief verschotten en btw. Aanvullende niet-gebruikelijke werkzaamheden, verschotten en btw brengen we in rekening zoals in onze spelregels is omschreven. Voorkomen daarmee verrassingen en discussie achteraf. Weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Wel zo prettig. Kijk maar eens achter de tegels hieronder. Daar zit vast bij wat je zoekt.
Snel
Goedkoop
Kwaliteit
Makkelijk
Efficiënt
Zonder poespas
Veelgestelde vragen
- Ik ga een huis kopen. Heb ik een makelaar nodig?
-
Een makelaar inschakelen is niet verplicht, maar dit wordt wel vaak gedaan. Onze regio kent veel makelaars die je kunnen helpen met het vinden van een woning. Ze kunnen je ondersteunen bij de prijsvorming en bij de onderzoeksplicht die jij als koper hebt. De verkoopmakelaar stelt in de meeste gevallen het koopcontract op, maar de koper mag de notaris kiezen.
- Heb ik een notaris nodig bij het kopen van een huis?
-
Ja, als het koopcontract is getekend heb je een notaris nodig voor de akte van levering. Zoek een notaris die kwaliteit biedt, snel en goedkoop is en een hoge klanttevredenheid scoort. Kijk, vergelijk en je komt vanzelf bij ons uit. Het getekende koopcontract wordt door de makelaar aan de door koper gekozen notaris verzonden. De notaris gaat aan de hand daarvan de akte van levering voorbereiden en inplannen. Pas als de akte van levering is getekend en bij het kadaster in ingeschreven is de eigendom overgegaan. Is er geen makelaar betrokken, dan kunnen wij het koopcontract voor partijen opstellen.
- Mag ik zelf kiezen welke notaris ik wil?
-
Ja, je kiest als koper zelf de notaris. Zoek een notaris die kwaliteit biedt, snel en goedkoop is en een hoge klanttevredenheid scoort. Kijk, vergelijk en je komt vanzelf bij ons uit. Bij Basisnotarissen ben je altijd aan het juiste adres! Je vraagt snel en eenvoudig een offerte aan op onze website.
- Welke kosten moet ik bij de notaris betalen en voor wie?
-
De kosten voor de gebruikelijke werkzaamheden bij een kosten koper transactie zijn:
Honorarium voor de notaris
Het honorarium voor het ontwerpen, minuteren en passeren van de akte en voor het eeuwig bewaren van de akte.
Verschotten (kosten die de notaris aan derden moet voldoen)
- Identificatiekosten natuurlijk persoon (BRP | VIS | CIR | CCBR)
- Kadastrale inzage per perceel (eerste inzage, herrecherche en narecherche)
- Kadastraal inschrijven akte van levering
- Heffingsbijdrage Kwaliteitsfonds Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)
Belastingen (die de notaris moet afdragen aan de belastingdienst)
- Overdrachtsbelasting
- Omzetbelasting
Verrekenen zakelijke lasten (tussen partijen)
Op de nota van afrekening verrekent de notaris diverse posten tussen de koper en verkoper en/of tussen de koper en de hypotheeknemer (de bank).
Bij de aanvraag van een offerte kun je zien welke kosten je mogelijk kwijt bent.
Staat uw vraag er niet bij?
Bekijk het overzicht met alle veelgestelde vragen.